Fiberrikt adventsfika på Quinoa!

Quinoa Berry Bake 

Veganskt, glutenfritt och superenkelt! Dessutom oförskämt mycket bra kostfiber för att vara efterrätt; från quinoa, chiafrön, banan och bär.

Du behöver det här:

  • 2 stora bananer
  • 2.5 dl quinoa (ljus eller blandad, t.ex. tricolore)
  • 2 msk chiafrön
  • 5 dl växtbaserad mjölk
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 3 msk lönnsirap
  • 3.5 dl frysta bär

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 190 grader.
  • Mosa banenerna med en gaffel direkt i en ugnsform, ca 30x15cm eller liknande.
  • Bortsett från bären, mixa resterande ingredienser ner i formen och rör om väl. Efter allt blandats ordentligt, häll över bären.
  • Baka i ugnen i 60 minuter eller tills att quinoan mjuknat.

Jag serverade med en härlig vaniljglass (kan rekommendera Choice vaniljglass gjort på rismjölk), mer bär, kanel och karamellsås!

Ett liknande kul och nyttigt recept på sötpotatisbrownies kan du hitta här.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

bbb