Imponera med Sötpotatis-Brownies

Brownies - Brownies

Lagom till helgen kommer ett recept på brownies med det där lilla extra! Garanterat saftiga med rik chokladsmak. Laktosfria och går att göra glutenfria. 

Alla möjliga varianter på brownies har dykt upp de senaste åren. Gjorda på svarta bönor, avokado och nu – sötpotatis! När man river potatisen rå ner i smeten tillagas de i ugnen och bidrar till luftiga, saftiga bitar.

Ljuva och enkla brownies med sötpotatis 

Ugn på 185°C

Ingredienser:

  • 1 medelstor sötpotatis (5-7 dl när riven)
  • 2 ägg
  • 1.2dl rapsolja
  • 0.8dl agavesirap (alternativt lönnsirap eller honung)
  • 1 tsk vaniljarom
  • 1.2 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 msk mjöl (för glutenfritt alternativ: sojamjöl, mandelmjöl eller kokosmjöl)

Grovriv sötpotatisen och blanda med ägg, sirap och vaniljarom. I en separat skål, blanda de torra ingredienserna och kombinera därefter med den första blandningen.

Höll ner i en smörad ugnsform (ca 35x25cm) och baka i mitten av ugnen 25-30 min tills den är fast. Låt svalna.

Servera tillsammans med smält choklad, grädde, glass eller bär. Happy baking!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.