Chiapudding med chokladsmak

IMG_2544-scaled - Chiapudding

Bästa variationen på chiapudding

Chiapudding i sig smakar inte så himla roligt om jag ska vara ärlig. Man behöver liksom något som kompletterar och gör det lite kul. Så den här versionen smakar härligt av choklad och kokos, serverad med fräscha bär. Funkar fint som frukost eller mellis! Vilket som, en kanon-boost med kostfiber och hälsosamma fetter från chiafrön. Dessutom väldigt smidigt att ha med on the go. 

Recept för en portion: 

0.8 dl chiafrön

1/2 dl kakao

1/2 tsk vaniljextrakt 

2 msk lönnsirap 

2.5 dl kokosmjölk (som man köper i tetrapaket som kokosdryck, inte den på burk)

Blanda ihop alla ingredienserna väl och låt stå i skål eller bägare över natten. Servera med bär och riven kokos, eller banan och jordnötssmör. 

De små gulliga burkarna har jag hittat på Clas Ohlson! Och anledningen till att jag gjort så många portioner på bilden är att chiapuddingen ofta följer med mig ut när jag serverar frukost på filmset. Det uppskattas av många att ha lite alternativ, och vissa har aldrig testat chiapudding innan. Andra har inte varit så förtjusta i det men just det här receptet går hem hos dem flesta. Kokosmjölken gör att det blir nästan en mintsmak, och om man vill förstärka denna kan man också ha i pepparmynta (finns att hitta bredvid vaniljextrakt i butik).

Om du gillar smidiga frukostlösningar som kan förberedas dagen innan, se också recept för overnight oats här.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.