Superenkla Bananpannkakor

IMG_1114 - Superenkla Bananpannkakor

Här är ett Failproof recept på bananpannkakor som görs med hjälp av matberedare. Också gluten- och mjölkfritt! Jag brukar ha proteinpulver i smeten, dels för smakens skull men också för att proteinet ökar mättnadskänslan och näringsvärdet. Med andra ord göra det väldigt rimligt att äta pannkakor till såväl frukost som lunch eller middag. 

Recept för ca 1 portion:

➡️ 1 banan
➡️ 1 dl havregryn
➡️ 1 ägg
➡️ 1 skopa proteinpulver (gärna med vaniljsmak)

Mixa alla ingredienser i en matberedare tills att du fått en slät smet. Om du inte har en beredare går det också bra att mosa bananen med gaffel och blanda ihop allting, men tillsätt eventuellt en extra banan eller ägg för att få en bra konsistens. Värm upp en panna med flytande stekfett och stek upp pannkakorna. Servera med sylt och färska bär för en fräsch, somrig känsla.

Här är också en snabb näringskoll av receptet. Vi har komplexa kolhydrater och kostfiber från både banan och havregryn. Protein får vi från ägg och proteinpulver. Med färska frukt och bär inkluderar vi viktiga vitaminer och mineraler. Och om vi dessutom serverar med en klick jordnötssmör har vi en boost av nyttiga fetter som håller oss mätta och nöjda längre.

Någon som inte är sugen på helgbrunch nu?

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.