Self care med snyggt tallriksupplägg 

3 Anledningar till snyggt upplägg på tallriken

Fint upplägg ser vi ju på restauranger, men varför inte göra det hemma också? Och framförallt för ingen annan än dig själv? Plating, alltså hur vi lägger upp maten på tallriken, kan ge mer än vad man kan tro. Så idag går jag igenom 3 anledningar till varför du borde lägga lite extra tid och kärlek på presentationen. 

  1. Det gör matlagningen roligare. Genom att fokusera på hur det faktiskt kommer se ut kan du sparka igång kreativiteten i köket lite. Finns det något kul tillbehör som kan lysa upp maträtten? Kan du hitta någon färggrann grönsak? Också en bra anledning att köpa hem och experimentera med råvaror som man kan inte annars skulle prova.
  2. Du visar dig själv omtanke. På samma sätt som en hemmaspakväll eller mysig filmstund i soffan känns som ett riktigt treat så kan också middagen ge detsamma. För att du prioriterar något som gör det lite extra bra och gott för dig själv. Även om det inte är något som man direkt reflekterar över alla gånger så gör det skillnad.
  3. Det kan inspirera nya intressenGenom att ta bort pressen av att vilja imponera på andra är det lättare att prova på nya saker. Och som man säger, you don’t grown in your comfort zone. Vare sig det gäller självaste matlagningen, det roliga pillet med upplägg eller att ta bild efteråt så kan det leda till en ny hobby och intresse. Jag själv började så hemma i mitt kök, och idag älskar jag att göra alla tre!

Recept till bilderna, plus några till, hittar du här och här.

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras