Perfekt som snacks eller mellanmål när choklad-craving smyger sig på. Både mättande och gott. Passa på att göra en stor batch och ha i frysen! Glutenfria och växtbaserade.
🌰 För ca 15 stycken:
- 10 färska dadlar (blötlagda)
- 2 msk kokosolja
- 2-4 msk vatten från dadlarna
- 1/2 tsk vaniljextrakt
- 1 skopa vaniljprotein (drygt 1 dl)
- 2 msk kakao
- 1.2 dl havregryn
- 2 msk honung (valfritt)
- 1 msk jordnötssmör
Gör såhär:
- Blötlägg dadlarna i varmt vatten i 10 minuter. Spara en del av vattnet till senare.
- I en matberedare, mixa först dadlarna. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa tills att allt blandats väl och du fått en jämn massa. Om det är för kladdigt, ha i mer havregryn eller kakao. Om det är för torrt, ha i mer vatten.
- Låt stå i kylen i ett par timmar (inte nödvändigt, men det underlättar för att forma)
- Ta bitvis av smeten och forma till små bollar. För extra smak och lyxig känsla kan du rulla dem i kakao blandat med kanel och Himalayasalt.
- Förvara i kylen eller frysen.