Proteinrika raw balls på dadlar

Perfekt som snacks eller mellanmål när choklad-craving smyger sig på. Både mättande och gott. Passa på att göra en stor batch och ha i frysen! Glutenfria och växtbaserade. 

🌰 För ca 15 stycken: 

  • 10 färska dadlar (blötlagda)
  • 2 msk kokosolja
  • 2-4 msk vatten från dadlarna
  • 1/2 tsk vaniljextrakt 
  • 1 skopa vaniljprotein (drygt 1 dl)
  • 2 msk kakao
  • 1.2 dl havregryn 
  • 2 msk honung (valfritt) 
  • 1 msk jordnötssmör 

Gör såhär: 

  • Blötlägg dadlarna i varmt vatten i 10 minuter. Spara en del av vattnet till senare. 
  • I en matberedare, mixa först dadlarna. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa tills att allt blandats väl och du fått en jämn massa. Om det är för kladdigt, ha i mer havregryn eller kakao. Om det är för torrt, ha i mer vatten.
  • Låt stå i kylen i ett par timmar (inte nödvändigt, men det underlättar för att forma) 
  •  Ta bitvis av smeten och forma till små bollar. För extra smak och lyxig känsla kan du rulla dem i kakao blandat med kanel och Himalayasalt. 
  • Förvara i kylen eller frysen. 
Views All Time
Views All Time
61
Views Today
Views Today
1
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

bbb