En nyttigare och enklare glass – Nice Cream
Även fast det blir kallare ute kan man ändå få sug efter glass. Eller bara vilja prova ett nytt mellanmål! Löjligt enkelt och snabbt, och självklart väldigt gott.
Gör såhär:
- Lägg upp frysta bär i en skål. Gärna en mix av olika, t.ex. hallon, blåbär och björnbär.
- Häll 1-2 msk proteinpulver över bären och rör om. Välja gärna en sort med smak, som vanilj- eller banansmak. Typen av protein spelar inte så stor roll, så välj något som du gillar och som funkar för dig.
- Täck bären med valfri sorts mjölk. Rör om så att proteinpulvret blandas ut och låt sedan stå någon minut.
- Om det känns för isigt, fyll på med mer mjölk. Toppa sedan med valfri frukt, nötter eller granola.
Även frysta bär innehåller viktiga vitaminer och mineraler, och är dessutom rika på kostfiber som hjälper vår matsmältning. Proteinpulvret sätter inte bara smak, utan ökar också mättnadskänslan så att vi står oss längre. Att inkludera protein i varje måltid och mellanmål är ett bra sätt för oss att se till att vårt behov tillgodoses så att vi kan bygga muskler och hålla oss friska.
P.S. Hemmagjord granola med apelsinsmak som topping. Recept kommer!