Skapa lite vardagslyx med knaperstekt potatis.
Ett recept på potatis som görs alldeles för sällan med tanke på hur enkelt och gott det är. Det går även att variera stort med olika kryddor och smaksättning. Dessutom är det toppen såhär års när vi alla går lite overboard och både köper och kokar för mycket färskpotatis. Så komplettera lunchen, ha i salladen eller servera till grillningen i sommar!
- Om du inte redan har potatis färdig, koka upp önskad mängd. Låt dem inte ligga för länge och bli mosiga, utan håll dem lite al dente.
- Kvarta potatisen och stek tillsammans med stekfett. Håll på medelhög till hög värme för att få en krispig yta.
- När de är gyllenbruna och krispiga, tillsätt valfria kryddor. Förslagsvis salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver och cajun. Strö även över ströbröd för att skapa extra krispighet och låt steka en minut till.
- Servera lagom pretentiöst tillsammans med riven parmesan och färsk persilja.
Näringstips #1: Skölj potatisen men behåll skalet på. Det är där mycket av näringen sitter, och dessutom blir det krispigare när man steker.
Näringstips #2: Använd olivolja, växtbaserat smör eller flytande margarin som stekfett för bättre fettkvalitet (se tidigare inlägg angående fett för mer info).