Varför fruktbrickan förtjänar en plats på middagsbjudningar!
För det första, om det är ont om tid är det så mycket effektivare att lägga upp ett fint fat än att baka dessert. Och dessutom kan man smyga iväg lite diskret efter middagen och fixa det där och då.
För det andra finns det inga regler. Använd det du gillar, blanda sött och salt, frukt och grönsaker, go crazy. Se bara till att det finns en mix av färger och texturer. En helt beige bricka blir liksom inte lika festlig.
Man behöver inte tänka på matpreferenser för alla serverar sig själva och tar ju det som de vill ha (OBS: Innan du lägger på nötter, se bara till att ingen är dödsallergisk. Kan bli ett trist slut på kvällen).
Serverade denna på en tillställning nyligen och det blev succé! Färska jordgubbar, druvor, kiwi, dadlar och passionsfrukt. Torkad mango (som för övrigt är väldigt underskattat). Sedan en mix av nötter och både mörk och ljus choklad. Lite physalis som dekor. Kompletterades av god dryck och sällskap.
Enjoy!