Ostbrickan i centrum! Superpoppis på fester.
När man glömt köpa present. I helgen var det 30-årsfest på schemat, och i vanlig ordning hann jag inte med att hitta en rolig present. Så jag började tänka vad jag hade hemma som jag kunde ta med. Som tur är jobbar jag med mat i stora mängder och råkade ha en väldig massa dessertost hemma (som man har…). Perfekt, då fick det bli att bjuda på ostbricka. Väldigt stor användbarhet!
Blanda hejvilt. Denna bricka fick en väldigt massa ostar, men man kan lika gärna använda färre sorter och sprida ut på olika ställen på brädan istället. Här är mina ostar listade:
- 12 månader lagrad parmesan
- En lagrad hårdost – här Little Black Bomber Cheddar
- Brie (tips: Kolibrie har en väldigt bra storlek på sin laktosfria ost)
- Le Gruyère Réserve
- Comté
- Kryddost med spiskummin och nejlika (inte för alla, men väldigt spännande)
- Rökt ost (min personliga favorit)
- Tillbehör som vitlöksmarinerade oliver, cornichons, olika marmelader och tryffelhonung
- Och dekorerat med physalis, blåbär, satsumas och färsk persilja.
En mindre sak för värden för festen att styra upp, och dessutom väldigt kul att lägga upp. Bonus för mig!