Frukt och grönsaker – Därför är färgen viktig

All colors of the rainbow.

Det är inte alltid lätt att välja rätt frukt och grönt. Så här kommer en tumregel: se till att ha så många färger på tallriken som möjligt. 

Färgglatt blir glatt. Frukt och grönsaker får sina härliga färger från olika aktiva ämnen som på olika sätt bidrar till god hälsa. Genom att variera färger varierar vi även vilka vitaminer och mineraler vi får i oss via maten, vilket är viktigt för en allsidig och näringsrik kost.

Gör valet lättare. Det här tillvägagångssättet kan också underlätta när man har lite svårt att hitta inspiration till olika mellanmål eller maträtter. Om man t.ex. vill göra en sallad kan man blanda i härlig grön spenat, krispig rödkål, gul majs och ugnsrostad sötpotatis. Toppa med en härlig dressing gjord på tahini eller vinaigrette. Eller blanda olika färger av paprika, morötter, broccoli och steka till en härlig wok eller currygryta.

Fina tallrikar. Sedan ser det såklart väldigt fint ut på tallriken med olika granna färger! Och genom att lägga lite extra omtanke på hur vår måltiden ser ut gör vi matlagning ännu roligare. Även om det bara är middag till sig själv så är det värt att lägga ner lite extra krut på presentationen för att göra det fint (och ja, för att lägga upp på Instagram om man vill).

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.